facebook  linkedin  twitter

 "Niet uit hoeven leggen hoe diep de wens voor een kind zit en hoeveel verdriet het doet om afscheid te moeten nemen van het idee samen met een partner een kind te krijgen"

Barbara Lammerts van Bueren

Barbara Lammerts van Bueren 10 3 klein

 

Alleen met kinderwens is een intitiatief van Barbara Lammerts van Bueren (1965), zelf alleenstaand en (bewust) moeder van twee dochters:

'Ik was begin dertig, alweer langere tijd single en mijn twee beste vriendinnen trouwden en raakten zwanger. Dat was voor mij het moment dat mijn kinderwens sterker dan ooit voelbaar werd.

Pijnlijk voelbaar, want ik had geen partner.

De optie om 'alleen' een kind te krijgen, was wel eens door mijn hoofd geschoten. Maar hoe moest ik dat doen? Waar moest ik heen? Wie kon me helpen?

Ik had het gevoel de enige te zijn die hiermee worstelde.

Na een lange zoektocht, vond ik vrouwen die net als ik graag moeder wilde worden, maar geen partner hadden. Ik verzamelde (schaarse) informatie, en begon erover te praten met mijn omgeving.

Uiteindelijk bén ik moeder geworden. Alleen. Voor mijn oudste dochter (2000) is een vriend donor geweest; mijn jongste dochter (2004) heb ik geadopteerd.'

 

Ook jouw leven loopt misschien niet zoals je gedacht of gehoopt had: ooit droomde je van die liefdevolle partner met wie je een gezin zou stichten. Nu heb je veel voor elkaar, maar geen duurzame relatie. Daar kun je verdrietig en boos over zijn. Dat mag.

En je hebt een keuze: blijf je je slachtoffer voelen van deze situatie of neem je je leven in eigen hand, en ga je andere mogelijkheden onderzoeken?

 

Met Alleen met kinderwens wil ik:

  • nieuwe perspectieven bieden
    er zijn ook andere wegen dan de traditionele die leiden naar het moederschap

  • uitnodigen tot bezinning
    alleen moeder worden is niet zomaar een keuze: het is een ingrijpende keus, voor jou èn voor jouw kind. Wat komt er allemaal bij kijken? In praktische zin, maar bovenal qua emoties, verantwoordelijkheid (naar je kind, jezelf en je omgeving), etc.

  • het solomoedergezin een gezicht geven
    solomoedergezinnen zijn ook gewone gezinnen, maar worden toch nog vaak met argusogen bekeken. Gaat dat wel goed? Kan de opvoeding wel zonder vader?

 

In een veilige omgeving, bied ik rust en een luisterend oor. Met behulp van diverse opdrachten nodig ik je uit stil te staan bij jezelf en je wensen en verlangens. In gesprekken en workshops gebruik ik creatieve middelen, ben ik relativerend, opbouwend kritisch, positief en betrokken.

In 2007 ben ik gestart met een eigen praktijk voor loopbaanbegeleiding, gericht op alleenstaande vrouwen met kind of kinderwens. De focus is sinds 2009 steeds meer komen te liggen op het begeleiden van alleenstaande vrouwen met een kinderwens. Alleen met kinderwens is daar het resultaat van.

Ik kan putten uit meer dan 20 jaar ervaring als solomoeder (in spe), een breed netwerk en gesprekken met honderden vrouwen die als single bewust bezig zijn/waren met hun kinderwens.

Van mijn eerste boek uit 2013  'Geen partner, wel een kinderwens' verscheen in 2018 de tweede, geactualiseerde druk. In mei 2017 verscheen mijn tweede boek, Donor bekend

Sinds 2020 ben ik ook projectleider/contentmanager van het Landelijk Informatiepunt Donorconceptie

Logo LIDC

 

 

 

Alleen met kinderwens in de media