facebook  linkedin  twitter

"Dank je wel voor het mooie boek, de workshop en de coaching. Het heeft mij heel veel steun, herkenning en erkenning gegeven om dit spannende traject aan te durven gaan."

Geen partner, wel een kinderwens

voorzijde boekIn januari 2013 verscheen het eerste Nederlandse boek voor en over single vrouwen die graag moeder willen worden. Begin juli 2018 is er een tweede, geactualiseerde druk verschenen.

Tien jaar ervaringen en inzichten van en met single vrouwen met een kind(erwens)  zijn, aangevuld met achtergronden en praktische informatie, samengebracht in dit boek.

(hier kun je het boek bestellen

 

Flaptekst

"Een kinderwens is een heel natuurlijk verlangen. Ook als je alleen bent. En een sterke kinderwens kan, als je single bent, veel impact hebben: op het aangaan van nieuwe relaties, op familiebanden en vriendschappen en op (werk)ambities voor de toekomst.

Alles kan stagneren, in afwachting van… van wat precies? Van de prins op het witte paard? Of van de moed om alternatieve wegen naar het moederschap te onderzoeken?

Door grote maatschappelijke veranderingen in de laatste decennia krijgt een groeiende groep vrouwen in hun vruchtbare jaren te maken met het dilemma ‘geen partner, wel een kinderwens’.
Alleen kiezen voor een kind kan dan een verantwoorde keuze zijn. Maar het is niet zomaar een keuze: het betekent ook afscheid nemen van de droom om ‘samen’ een gezin te stichten, stilstaan bij wat het voor een kind betekent om geen vader te hebben, en eerlijk kijken naar de praktische invulling van alleenstaand moederschap.

Met begrip en respect voor alle gevoelens die rondom het onderwerp kunnen leven, worden vrouwen uitgenodigd om deze thema’s te verkennen, en te bekijken of het alleenstaand moederschap ook hun weg kan zijn.

Dit boek is een hart onder de riem voor al die vrouwen die geen partner hebben, maar wel een kinderwens. En geeft hun naasten en andere bij het thema betrokkenen meer inzicht in de complexiteit van dit dilemma.

Barbara Lammerts van Bueren begeleidt vrouwen zonder partner en met een kinderwens om in dat dilemma tot keuzes te komen. Zij is zelf alleenstaand en moeder van twee dochters."

 

Reacties van lezers

Bedankt voor het geweldige boek dat je hebt geschreven! Ik heb er ontzettend veel aan gehad. Het is heel fijn om te lezen dat mijn wens iets heel natuurlijks is en dat je alles zo helder en herkenbaar hebt beschreven. Dat heeft mij een hoop rust gegeven.
 
Ik heb je boek met veel plezier gelezen. Mooi om zo op een rijtje te zien wat er allemaal komt kijken bij het alleenstaand moederschap. Heel herkenbaar ook. En tevens een mooi document voor mijn dochter, later.

Het leest erg prettig en is erg interessant!

Wat fijn om alle informatie bij elkaar in één boek te hebben. En soms was het heel grappig omdat je precies dezelfde formuleringen gebruikte als die ik had gebruikt voor mezelf of naar andere mensen toe.

Ben bij hoofdstuk drie en heb nu al meer herkenning dan de ellenlange gesprekken met vriendinnen. Hoewel t ook erg confronterend is, is t precies wat ik zocht. Dank daarvoor.

Dank je voor het uitbrengen van dit boek. Ik heb het gisterennacht in 1 keer uitgelezen... bleef te nieuwsgierig en te geboeid. Ik lees veel herkenning en dat lucht gek genoeg op!! Dat vind ik echt zo fijn!

 

Biblion recensie

"Er zijn steeds meer vrouwen die geen partner hebben, maar wel een kind willen. 250 alleenstaande vrouwen die het moederschap overwogen, bezochten bezinningsdagen die de auteur organiseerde. 139 daarvan vulden een vragenlijst in voor haar onderzoek 'Beeldvorming vrouwen zonder partner en met een kinderwens' (2012). De resultaten zijn op heldere wijze verwerkt in dit boek. Deel een toont de ontwikkelingen waardoor er steeds meer vrouwen zijn die alleen voor een kind kiezen. Welke dilemma's komen zij en de professionals die bij hen betrokken zijn tegen? Met hoofdstukken als Het belang van het kind en Gezinsleven in de praktijk. Deel twee geeft een overzicht van praktische en emotionele uitdagingen waarmee Bewust Alleenstaande Moeders (BAM's) te maken krijgen. Zoals Kind van een donor, en dan? en De rol van je omgeving. Deel drie en de bijlagen bevatten concrete handreikingen naar het moederschap. Met Zelf een donor zoeken, Gedeeld ouderschap, Zwanger worden via een kliniek en Juridische aspecten. Lammerts van Bueren (1965) is alleenstaande moeder van twee dochters. - Iris Stekelenburg-van Halem"

 

Recensie door psychologe Jolet Plomp

"Wie alleenstaand moederschap overweegt kan dit boek niet missen.
Maar het helpt ook als je nog niet weet of je het bam-schap wel wilt aangaan.

Wie zeker weet dat ze alleen een kind wil, helpt dit boek om alle beslissingen te doorlopen. Zo is er de keuze van de donor - dat kan een bekende man zijn, of een donor van internet, of je maakt gebruik van een spermabank (anoniem of niet).  

Vrouwen die al bam of bom zijn, zullen het ook prettig vinden om dit boek te lezen. Ze kunnen er veel in herkennen en het zal ze helpen om te gaan met onverwachte tegenvallers.

Zelfs als je helemaal niets bammigs overweegt is dit boek interessant. Het geeft namelijk een boeiend beeld van nieuwe ontwikkelingen in ouderschap, waarbij Lammerts van Bueren ook de historische context schetst. [...]

Barbara Lammerts van Bueren doet dit onderwerp alle eer aan. Ze is compleet - alle vragen en gedachten die bij mij opkwamen tijdens het lezen, werden even later behandeld. Bovendien is ze heel realistisch en objectief – ze gaat er vanuit dat je nooit zeker kunt zijn van de beslissing tot alleenstaand moederschap. Ze heeft alle begrip voor aarzelingen en ze poetst die nooit weg.

[...]

Gezien al deze complexiteit en gevoeligheden heb ik door dit boek veel bewondering gekregen voor Barbara Lammerts van Bueren.  Ze moet een hele heldere geest hebben en haar gevoelens goed kunnen accepteren en hanteren. Dit boek is namelijk glashelder geschreven. Geen verhullende zinnen, geen kromme redeneringen, maar ook nooit domme simplificaties of irreëel optimisme. 

Dit  boek is doordrongen van warme acceptatie en genuanceerde zorgvuldigheid."

Lees de hele recensie én waarom Jolet Plomp het schrijven ervan voor zich uitschoof op haar blog.

 

Bestellen

Je kunt het boek bestellen via deze link.

 

Tags: boek, recensie