facebook  linkedin  twitter

"Jouw begeleiding is rustig, helder en realistisch. Goede opbouw van het programma, met concrete handvatten."
(workshop Stilstaan bij je kinderwens)

Individuele coaching

Sta jij voor de grootste beslissing in je leven? Kom je er zelf niet uit of merk je dat je een beslissing voor je uit blijft schuiven? Individuele coaching is een op jouw situatie en jouw vragen afgestemde vorm van begeleiding.

Er is maar één persoon die kan bepalen of de optie solomoederschap - in welke vorm ook - jou past. En dat ben jij. Ik kan je helpen de antwoorden te vinden op de vragen die jij hebt.

 

Heb jij de neiging de keuze voor je uit te schuiven?

Wel of niet alleen een kind... Je weet wel dát je iets moet (en wilt) met je kinderwens, maar wat? ‘Alleen’ is niet zoals je het voor ogen had. Het voelt ongemakkelijk. Je bent totaal onbekend met de wereld van het 'Bewust Alleenstaand Moederschap'.

Weet je niet hoe je tot een goede keuze komt?

Je hoofd is vol gedachten, vragen en beren op de weg. In je buik voel je het verlangen. Hoe breng je die twee tot elkaar?

Op de vragen die je jezelf stelt krijg je steeds dezelfde antwoorden, de tijd tikt door, maar je hebt het gevoel geen stap verder te komen in jouw proces om tot een beslissing te komen.

Voel je je biologische klok tikken?

Heb je geen tijd meer te verliezen omdat je biologische klok genadeloos doortikt? Iedere maand ben je je bewust van de ‘onbenutte’ kans: weer een eicel minder. De druk van de tijd voel je als een grote grijze wolk boven je kinderwens hangen.

Ben je nog onzeker over jouw (mogelijke) keuze voor solomoederschap?

Wil je met (meer) overtuiging de beslissing voor wel/niet alleen een kind nemen? Weet je eigenlijk al wel wat je wilt, maar blijft toch twijfelen. Doe je er wel goed aan om nu echt voor een ja of nee te kiezen, heb je echt wel aan alles gedacht?

 

Of heb je behoefte aan ondersteuning op een specifiek aspect van de keuze voor alleenstaand moederschap? Heb je in grote lijnen wel helder wat en hoe jij het wilt, maar er is zo’n venijnig dilemma/vraag/thema dat je dwars blijft zitten.

 

Jij, jouw wens en jouw situatie centraal

 

We stemmen de inhoud van de gesprekken af op jóuw wensen, noden en behoeften. In individuele gesprekken is alle aandacht voor jou en jouw situatie.

Om zo toe te groeien naar een keuze die jou past. Een keuze die je kunt maken vanuit (zelf)vertrouwen. Een keuze waarvan je weet en voelt dat je er verder mee kunt.

Om het geruste gevoel te hebben dat je aan alles hebt gedacht. Dat je goed voorbereid bent op wat een mogelijke keuze voor (alleenstaand) moederschap gaat betekenen.

Voor jou, voor je kind en voor je omgeving.

 

Door wie?

Je wordt begeleid door Barbara Lammerts van Bueren, gecertificeerd coach en zelf alleenstaand en (bewust) moeder van 2 dochters.

Ik zet mijn expertise, mijn eigen ervaring en de kennis uit gesprekken die ik de afgelopen 15 jaar met vele honderden vrouwen voerde, in om jou te helpen tot die keuzes te komen die bij jou passen.

 

Wat individuele coaching op kan leveren

Vier vrouwen blikken terug op hun coachingstraject:

 

Annet

Annet dacht dat ze er zelf met de hulp van haar omgeving wel uit kwam, uit de dilemma's rondom het maken van de keuze voor solomoederschap.

Maar toen de tijd begon te dringen, gaf ze zichzelf toch een duwtje om de cirkel van uitstellen en piekere te doorbreken: individuele coaching.

Drie gesprekken en vier maanden verder voelt ze een stevige basis voor haar beslissing, en kan ze zich ook oprecht blij voelen over de invulling die ze gaat geven aan haar kinderwens.

Lees hoe Annet terugkijkt op haar coachingstraject

 

CéCile

Cécile zag zichzelf wel als moeder, maar bij dat beeld hoorde zeker ook een geliefde. En met die liefde wilde het niet zo vlotten. Toch wil ze haar kinderwens niet op zijn beloop laten.

Zij voelde de behoefte om haar wens te erkennen, te durven uitspreken, en te onderzoeken. Samen met iemand die die wens begrijpt.

In 3 gesprekken kwam Cécile tot het inzicht dat het feit dat alleen een kindje krijgen mogelijk is, niet betekent dat zij dat zelf ook wil. Het uit (durven) spreken van deze gedachte gaf haar rust en houvast. 

Lees hoe Cécile terugkijkt op haar coachingstraject.

 

Astrid

Astrid koos voor individuele coaching omdat ze zich heen en weer geslingerd voelde tussen verschillende emoties, gedachten en angsten. In haar omgeving ondervond ze weerstand én steun voor haar idee om alleen moeder te gaan worden.

In 3 gesprekken heeft Astrid een stevige basis kunnen leggen voor haar keuze.

Dat leverde haar vertrouwen op: vertrouwen in het proces en vertrouwen in zichzelf.

Lees hoe Astrid terugkijkt op haar coachingstraject.

 

Vera

Vera dacht wel eens aan de optie solomoederschap, maar bleef hangen in haar twijfels, angsten en verdriet om wat er niet was. Ze liep vast.

Vera realiseerde zich dat ze iemand nodig had om haar afwegingen te structureren. Iemand die een stukje mee zou lopen op haar pad, mee zou denken.

Vera heeft een keuze kunnen maken. Een aantal maanden na afronding van haar traject is ze zwanger.

Lees hoe Vera terugkijkt op haar coachingstraject

 

Gesprekken: traject of eenmalig

 Mijn begeleiding richt zich op het proces om tot een weloverwogen en bij jou passende keuze te komen. Dat is niet iets voor één gesprek.

Een coachingstraject bestaat uit een aantal gesprekken, eventueel in combinatie met (één of meerdere van) de online modules Koers solomoederschap. In het eerste gesprek inventariseren we jouw vragen en bekijken we welke onderdelen voor jou helpend kunnen zijn.

Als je de keuze al (bijna) gemaakt hebt, maar nog met een paar ‘losse eindjes’ zit waar je over wilt sparren, dan kan één gesprek voldoende zijn. Mijn ervaring is dat gesprekken juist ook veel los kunnen maken en weer voor nieuwe vragen zorgen. Uiteraard ben je dan welkom om nog eens terug te komen.

Om de gesprekstijd zo effectief mogelijk te gebruiken, vraag ik je het gesprek voor te bereiden, onder meer door de thema's/vragen te benoemen die je aan de orde wilt stellen.

Hoe lang duurt een gesprek?

Een gesprek duurt 45 minuten, dit kan persoonlijk in Utrecht, of online.

Je kunt ook kiezen voor een lang gesprek van anderhalf uur. Dit kan alleen persoonlijk in Utrecht.

Waar vinden gesprekken plaats?

De korte gesprekken kunnen naar keuze online of persoonlijk plaatsvinden. Lange gesprekken zijn altijd persoonlijk.

Locatie voor de gesprekken is het Coachhuis aan de Catharijnesingel in Utrecht, op (overdekte) loopafstand van het station.

Kosten

Het eerste gesprek (45 min), tevens kennismaking, kost € 77 (live of online).

Daarna kosten gesprekken:

  • Gewoon gesprek (45 min), persoonlijk in Utrecht of online: € 97
  • Lang gesprek (90 min), persoonlijk in Utrecht: € 147

Wanneer kun je beginnen?

In verband met andere verplichtingen heb ik beperkt ruimte voor individuele gesprekken. Hieronder vind je data en tijden die beschikbaar zijn. Deze worden regelmatig bijgewerkt/aangevuld. 

  • Vrijdag 7 april 2023, tussen 9.30 en 16.00 uur
  • Vrijdag 12 mei 2023, tussen 9.30 en 16.00 uur
  • Vrijdag 9 juni 2023, tussen 9.30 en 16.00 uur

Meer weten of aanmelden?

Heb je nog vragen, of wil je een afspraak maken? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Na ontvangst van je bericht neem ik binnen 2 werkdagen via de mail contact met je op. Ik zal je nooit 'zomaar' bellen omdat niet iedereen zich in alle omstandigheden vrij voelt om over het thema kinderwens te praten.

 

 

Tags: individuele coaching,, begeleiding